“Diamonds” на Rihanna се сдоби с диамантен статус

23 април 2024
Rihanna
Снимка от БГНЕС

Хитът на Rihanna от 2012 г. “Diamonds” получи диамантен сертификат от Асоциацията на звукозаписната индустрия в САЩ. 

Музикалната компания Roc Nation съобщи официално новината в социалната мрежа X, като разкри, че сингълът е реализирал продажби в размер на 10 милиона копия. Според Асоциацията продажбата на една еквивалентна единица се равнява на продажбата на едно дигитално копие или на 150 стрийма на аудио или видео. Това е третата песен на Rihanna, която постига диамантен статус. Предишните са “Love the Way You Lie” с Eminem от 2010 г., която получава сертификата на 9 май 2013 г., и колаборацията на певицата с Calvin Harris “We Found Love” от 2011 г., сертифицирана на 27 април 2023 г. 

“Diamonds” беше водещ сингъл от седмия албум на звездата "Unapologetic", който беше номиниран за "Грами" на церемонията през 2014 г. Песента стана 12-ти хит номер 1 на Rihanna в американската класация Billboard Hot 100, като остава три седмици начело. 

Rihanna направи и световно турне под заглавието "Diamonds" в подкрепа на "Unapologetic". Обиколката тя обяви при откриващото си изпълнение на Видеомузикалните награди на MTV през 2012 г. В шоуто ѝ на церемонията участва и A$AP Rocky, с когото тя има връзка от няколко години. Двамата имат две момчета - RZA и Riot Rose Mayers. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини