Andy Taylor се бори с раково заболяване

Китаристът не присъства на въвеждането на Duran Duran в Залата на славата на рокенрола

06 ноември 2022
social
Снимка от БГНЕС

Andy Taylor не присъства на въвеждането на Duran Duran в Залата на славата на рокендрола в Лос Анджелис, както се очакваше. След като изпълниха селекция с най-големите си хитове, настоящите членове на групата Simon LeBon, John Taylor, Nick Rhodes и Roger Taylor обясниха отсъствието му. 

“Преди четири години Andy беше диагностициран с рак на простатата в четвърти стадий”, съобщи LeBon. Той прочете и част от писмо от Taylor, който се надяваше да се присъдини към бандата на сцената за първи път от 17 години. Здравето му обаче не е позволило да пътува от Ибиса.

Taylor напусна групата през 1986 г. Присъедини се отново през 2001 г. и свири на китара в албума “Astronaut” от 2004 г., след което отново напусна през 2006 г. 

В писмото Andy казва, че за него е било огромна чест да бъде номиниран заедно с колегите си и още по-голяма чест да бъде въведен в Залата. “Нищо не може да се сравни с това признание. Гордея се с всичко, което постигнахме заедно”, пише китаристът. Добавя, че няма лоши чувства между него и групата, а само любов и взаимно уважение. Taylor споделя и за трудната и продължителна борба с тежкото си заболяване, и казва че около седмица преди церемонията състоянието му се е влошило и пътуването е щяло да бъде сериозно изпитание за него и семейството му, физически и ментално. Той обаче призовава всичко това да не отвлича вниманието от постиженията в 44-годишното съществуване на Duran Duran.

 

Новини