Angelina Jolie като легендарната Мария Калас в новия филм на Pablo Larraín

09 октомври 2023
Angelina Jolie
Снимка от БГНЕС

Angelina Jolie се превръща в легендарната оперна певица Мария Калас в първите кадри от биографичния филм на Pablo Larraín "Мария".

Новият филм на режисьора на "Джаки" и "Спенсър" ще изследва живота на легендарната и противоречива певица, описвана като "оригиналната дива". Базиран на реални събития, "Мария" разказва бурната, красива и трагична история за живота на най-великата оперна певица в света, преживяна отново и преосмислена през последните ѝ дни в Париж през 70-те години на миналия век.

"Мария" е независим филм с временно споразумение с актьорската гилдия, която продължава да стачкува. Затова снимките на продукцията ще се проведат в продължение на осем седмици в Париж, Гърция, Будапеща и Милано. Сценарият, който беше завършен преди стачката на Гилдията на сценаристите, е написан от сътрудника на Larraín в "Спенсър" Steven Knight. Освен Jolie, актьорският състав включва Pierfrancesco Favino („Адажио“), Alba Rohrwacher („La Chimera“), Haluk Bilginer („Зимен сън“), Kodi Smit-McPhee („Силата на кучето“) и Valeria Golino („Портрет на една огнена дама”).

„Невероятно съм развълнуван да започна работа по филма „Мария“, който се надявам да пренесе забележителния живот и творчеството на Мария Калас пред публиката по целия свят, благодарение на великолепния сценарий на Steven Knight, работата на целия актьорски състав и екипа, и особено брилянтната работа и изключителната подготовка на Angelina”, каза Larraín в изявление.

Костюмите на Joliе са базирани на истински дрехи, носени от Калас, включително ретро кожени изделия от архивната колекция на Massimo Cantini Parrini, за които е направена консултация с организацията за защита на животните PETA, за да не се използват нови животински кожи.

Новини