Ariana Grande се завръща помъдряла с "Eternal Sunshine"

08 март 2024
Ariana Grande
Снимка от Animato Music / Universal Music Group

Изминаха повече от три години, откакто феновете се наслаждаваха на нов албум от любимката си Ariana Grande. Днес търпението им беше възнаградено с "Eternal Sunshine" - седмият албум на гласовитата певица. 

Критиците описаха проекта като "зрял", а музикалното издание Rolling Stone похвали албума, като го определи като "честен и изобретателен".

Феновете, които чакаха с нетърпение издаването на албума, откакто певицата пусна водещия сингъл "Yes, And?" през януари, също споделят мнението си в социалните медии, като според масовата оценка това е нейният „най-добър проект до момента“.

"Yes, And?" дебютира на първо място в Billboard Hot 100 и отбеляза осмия #1 и двадесет и първия Top 10 хит на Ariana Grande в чарта.

Певицата публикува и видеото към втория сингъл от албума "We Can't be Friends (Wait for Your Love)". Поп химнът преминава през вълните на емоциите, които идват с една забранена връзка и макар и жизнерадостна, песента засяга потискащите аспекти на любовта. Към трака излезе и музикален видеоклип, който е под формата на късометражен филм, силно вдъхновен от филма "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" ("Блясъкът на чистия ум").

Grande си играе с възприятията, които знае, че не може да контролира. Но отвъд тези нападки тя се интересува повече от непредсказуемостта на любовта. Албумът започва с въпрос, на който тя се опитва да отговори до края на записа: "Как мога да разбера дали съм в правилната връзка?". На 30 години Ariana вече не е толкова убедена, че някога ще разбере дали съществува вечната любов. "Eternal Sunshine" е откровено търсене, албум за раздялата, в който певицата се ориентира към новото начало с някои от най-изобретателните песни в кариерата си досега. Ariana се справя с силните чувства на разбитото сърце и преминава между моменти на устойчивост, приемане и надежда за бъдещето.

След като поставя основния въпрос, певицата прекарва следващите няколко песни в борба за себе си и за връзката си. В "Bye" тя е повече от готова да се откаже, а "Don't Wanna Break Up Again" рисува портрет на пренебрежителен партньор, който знае, че трябва да си тръгне, но все още няма смелост. 

Началните песни са с поп звучене от 70-те години на миналия век, като Grande изпълнява най-добрата си имитация на Diana Ross. 

Заглавното R&B парче "Eternal Sunshine" се впуска още по-дълбоко в болката. Ariana иска да "изтрие мислите си", както във филма от 2004 г. "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", на който е кръстен и албумът. 

Последните четири песни в "eternal sunshine" са едни от най-силните в кариерата на Grande. "We Can't Be Friends (Wait for Your Love)" е толкова съвършена, колкото може да бъде един голям поп химн. Сингълът звучи като любовно писмо към работата на Max Martin, основния (и дългогодишен) сътрудник на Grande, както и към великите поп принцеси, с които той си е партнирал през годините. В завършващата албума "Ordinary Things" Grande се доближава максимално до отговора на въпроса си от началото на албума. С помощта на нейната Nonna, тя признава факта, че е глупаво да разбереш как работи любовта. Албумът завършва и с мъдрите думи на бабата на певицата по отношение на брака: 

“Никога не си лягайте, без да се целунете за лека нощ. И ако не се чувствате удобно да го направите... значи сте на грешното място".

Magic - Музиката, която обичаш

Новини