Arnold Schwarzenegger за малко да унищожи една от най-известните реплики в киното

08 юни 2023
Arnold Schwarzenegger
Снимка от БГНЕС

Arnold Schwarzenegger и James Cameron са имали разногласия за една от най-известните реплики в киното. Това става ясно от новата документална поредица за актьора “Arnold”, създадена за Netflix. 

В продукцията двамата си спомнят за сблъсъка помежду си във връзка с емблематичната реплика “I’ll be back” от филма "Терминатор" от 1984 г. 

“Някъде по средата на снимките, имахме сцена в полицейски участък. Репликата беше "I’ll come back". Замисълът не беше това да е някакъв важен момент", разказва Cameron, който е съавтор на сценария на филма заедно с Gale Anne Hurd. “Изражението му буквално беше "Няма проблем, ще се върна". По някаква причина обаче Arnold не го каза. И аз му казах "Добре, просто кажи "I’ll be back". Нищо особено”.

Schwarzenegger признава, че тогава си помислил, че “I’ll be back” звучи смешно. Според него, предвид това, че играе киборг, щяло да е по-правдоподобно да каже “I will be back”. Когато предложил това обаче, Cameron не останал доволен: 

“И той [Cameron] ми каза "Ти да не би да си сценарист?". И аз отговорих "Не".  А той ми отвърна "Тогава недей да ме учиш как да пиша!"”. 

За щастие, Cameron спечелил словесния двубой, а репликата, изречена от Schwarzenegger, “I’ll be back”, се превръща в емблема на франчайза и една от най-познатите във филмовата история. 

Сега Schwarzenegger признава, че режисьорът е бил прав. 

Cameron и Schwarzenegger се събират отново през 1991 г. за продължението "Терминатор 2". Никой от двамата не предполагал, че оригиналът, ще се превърне в класика, призната дори от критиците. 

Новини