Austin Butler посвети номинацията за "Оскар" на Lisa Marie Presley

25 януари 2023
Austin Butler
Снимка от БГНЕС

Austin Butler, който получи първата си номинация за “Оскар” за ролята в “Elvis”, каза, че приема тази чест със смесени чувства и известна горчивина след загубата на Lisa Marie Presley, с която станаха много близки покрай биографичния филм за нейния баща. 

“Иска ми се тя да беше тук сега и да празнува с мен… Малко е странно да се радвам в такъв момент на скръб”, каза Butler в сутрешния блок на американската телевизия NBC. 31-годишният актьор добави обаче, че гледа на номинацията като още един начин да почете паметта на певицата.

Lisa Marie, единственото дете на Elvis и Priscilla Presley, почина след инфаркт в Лос Анджелис на 12-и януари. Само два дни преди това 54-годишната певица и авторка на песни придружи Butler на наградите “Златен глобус”, където той спечели отличието за актьор в драма. Тогава тя каза, че е много горда и благодарна за филма и неговия успех, и баща ѝ също би се гордял. 

Butler, чиито глас и сега наподобява този на Краля, сподели в интервюто, че “Elvis” е бил голямо предизвикателство за него, с много безсънни нощи и страхове, че нещо може да се обърка или да не се получи добре. Сега актьорът е благодарен да получи признание за усилията, които е положил, за да се подготви за ролята. 

В категорията за “Оскар” за най-добър актьор са номинирани също Colin Farrell (“Баншите от Инишерин”), Brendan Fraser (“Китът”), Paul Mescal (“Aftersun”) и Bill Nighy (“Living”).

Новини