Idris Elba се завръща като “Luther” през март

09 Февруари 2023
Idris Elba
Снимка от YouTube screenshot

След като през 2019 г. беше сложен край на хитовия сериала на BBC “Luther”, Idris Elba се завръща в ролята на главния разследващ инспектор Джон Лутър във филм по Netflix, който ще продължи историята. 

“Luther” имаше 5 сезона, които се излъчваха между 2010 и 2019 г. За ролята Elba получи четири номинации за “Еми”, спечели две награди “Златен глобус”, беше отличен и от гилдиите на актьорите и на критиците, както и с трофея за най-добър актьор от Кралското телевизионно общество. Сериалът получи 11 номинации за “Еми”. Екипът на поредицата участва и в заснемането на филма, включително създателя и сценарист Neil Cross. Jamie Payne, който режисира петия сезон, се завръща начело на филмовата продукция. 

Cynthia Erivo и Andy Serkis участват във филма, като актьорът е в ролята на сериен убиец. Dermot Crawley се завръща като Мартин Шенк. 

Elba загатна за продължение на “Luther” още през 2020 г. на телевизионните награди БАФТА. През септември 2021 г. официално беше потвърдено, че проектът се разработва от Netflix, а няколко месеца по-късно започнаха и снимките на филма.

“Luther: The Fallen Sun” ще излезе на 10-и март.

Новини