"Аватар 2" остана на второ място в една държава

"Природата на водата" не се хареса на зрителите там, като някои дори си получиха парите обратно

22 декември 2022
social
Снимка от Forum Film Bulgaria

Дългоочакваният филм на James Cameron, “Аватар: Природата на водата”, постигна забележителен успех със световни приходи от 550 милиона долара до момента след премиерата по кината миналата седмица. 

В една държава обаче продукцията не успя да оглави бокс-офиса. 

Продължението на най-касовия филм в историята остана на второ място в списъка в Япония, съобщава Variety и отбелязва, че премиерата там е била съпроводена с редица технически проблеми. 

“The First Slam Dunk”, базиран на популярната баскетболна манга поредица “Slam Dunk”, беше предпочен от японските зрители през уикенда. Филмът е спечелил 4.13 милиона долара, докато “Аватар 2” е събрал 3.6 милиона от продажба на билети в събота и в неделя, а с печалбата от предпремиерните прожекции сумата стига 3.9 милиона. 

Чаканата 13 години втора част на епоса на Cameron затрудни и кината, като много от тях не са били в пригодени да излъчват лентата с 48 кадъра в секунда. Заради техническите проблеми някои вериги е трябвало да върнат парите на зрителите, а други са свалили нивото на стандартните 24 кадъра в секунда по средата на тричасовата продукция. 

Все пак “Аватар: Природата на водата” се представя доста добре, като според Variety е един от осемте филма тази година, които са успели да спечелят над 500 милиона долара от прожекции по целия свят през премиерния уикенд. Смята се, че бюджетът на лентата е поне 350 милиона, но пък се очаква до началото на новата година приходите да надхвърлят 1 милиард долара. 

 

 

 

Новини