Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Балет по песни на "Ролинг Стоунс" напълни Мариинският театър в Санкт Петербург
Балет по песни на
Балет по песни на "Ролинг Стоунс" напълни Мариинският театър в Санкт Петербург Сряда, 27.03.2019 г., 14:41 ч. Хореографията в него е дело на приятелката на Мик Джагър - балерината Мелани Хамрик

Балет по легендарни парчета на "Ролинг Стоунс" беше поставен в известния Мариински театър в Санкт Петербург. Хореографията в него е дело на приятелката на Мик Джагър - балерината Мелани Хамрик, съобщава "Ройтерс".

Балетът Porte Rouge ("Червената врата") е вдъхновен от енергичния стил на танцуване на Мик Джагър и напълни Мариинския театър във вторник вечерта. В балета са използвани класически парчета на "Ролинг Стоунс" като Paint it Black, Sympathy for the Devil и She’s a Rainbow.

"Опитах се да обединя чувството на любов към танцуването и удоволствието на Мик, когато е на сцената", каза Хамрик. "Той има уникален, много свободен начин на движение, чиято есенция се опитах да уловя в работата си", допълни тя.

75-годишният Мик Джагър е помогнал с подбора на песните от богатия репертоар на "Ролинг Стоунс".

"Беше много интересно да видим песни, които всички познаваме, използвани по такъв начин. Хореографията беше много оригинална и смятам, че беше страхотно", коментира танцьорът Никълъс Маккей, който този път беше в ролята на зрител.

Мариинският театър е създаден през 1860 г. и е една от най-старите театрални институции в Русия.

 

Коментари