Barbie в чест на Elton John

Колекционерската кукла е с визията на музиканта от историческите му концерти на стадион "Dodger" в Лос Анджелис

23 октомври 2020
social
Снимка от facebook

Elton John вдъхнови създаването на нова кукла Barbie. Специалната версия се нарича Elton John Barbie и беше пусната на пазара по случай 45-ата годишнина от двата разпродадени концерта на музиканта на стадион "Dodger" в Лос Анджелис.

Русата кукла е с къдрава коса и носи цветно яке с надпис "Elton", джинси тип чарлстон с инициалите "EJ", ботуши на платформа в цветовете на дъгата и лилава шапка. Визията се допълва от емблематичните за изпълнителя големи цветни очила, в случая в розово.

"Barbie сама по себе си е икона, затова да почете моята работа и личен стил е голяма чест", казва John в изявление. "Надявам се тя да вдъхнови фенове по целия свят да преследват смело мечтите си и да развиват безрайния си потенциал".

Куклата излиза на пазара точно когато John отбелязва 45 години от историческите му шоута на стадион "Dodger" в Лос Анджелис на 25 и 26 октомври 1975 г. Двата концерта бяха най-големите дотогава на самостоятелен артист с публика от над 100 000 души. Носителят на пет награди "Грами" е първият изпълнител, който организира музикално събитие на стадиона след The Beatles девет години по-рано.

Колекционерската кукла Elton John Barbie струва 50 долара (малко над 80 лв.).

Новини