Баз светлинна година разказва своята история през юни

Новият трейлър разкрива част от забележителния свят на смелия космически рейнджър

13 Февруари 2022
social
Снимка от Форум Филм България

Този юни Баз светлинна година – една от двете най-любими играчки на Анди в „Играта на играчките”, ще ни разкаже уникалната история на истинския героичен тестов пилот, който се превръща във вдъхновение за изработването на емблематичната играчка.

Новият трейлър на Баз светлинна година разкрива част от забележителния, изпълнен с много опасности, но и с верни другари, фантастичен свят на Баз, който се отправя на мисия до безкрая и отвъд, за да изведе хората от капана на непозната планета и да ги отведе у дома.

Режисьор на Баз светлинна година е Ангъс Маклейн (Търсенето на Дори), който е част от екипа на Пиксар от 1997 г. и работи като аниматор по хитове като Приключението на бръмбарите, Играта на играчките 2, Таласъми ООД и Феноменалните.

Той споделя за дългогодишното си желание да се потопи по-дълбоко в интригуващия свят на Баз:

„В Играта на играчките само се загатва за невероятна история на Баз Светлинна година като космически рейнджър и винаги съм искал да изследвам допълнително този интересен свят. Чудих се, какъв е бил филмът, който Анди е гледал и след това е поискал да има Баз за своя играчка. Исках да гледам този филм, а сега имам късмета да го направя.“

Премиерата на Баз Светлинна година ще е на 17 юни тази година.

Новини