Beatles, David Bowie и Kate Bush за коронацията на Чарлз III

07 Февруари 2023
Чарлз III
Снимка от БГНЕС

Beatles, David Bowie и Kate Bush са сред изпълнителите включени в официалната плейлиста за коронацията на крал Чарлз III. 

Министерството на културата, медиите и спорта на Великобритания е избрало 27 песни като предложение за озвучаване на уличния парад за деня, когато крал Чарлз III ще бъде коронясан за монарх.

В списъка са класиката на ливърпулската четворка от 1969 г. “Come Together”, хитът на Bowie от 1983 г. “Let’s Dance”, както и “Running Up That Hill (A Deal With God)” на Bush. 

Освен това място в него са намерили “A Sky Full Of Stars” на Coldplay, “Celestial” на Ed Sheeran, “Treat People With Kindness” на Harry Styles, “Space Man” на Sam Ryder, “King” на Years & Years и “One Day Like This” на Elbow. 

Не са пропуснати и легенди като Queen, както и любимките на краля, Spice Girls. През последните седмици се появиха слухове, че групата може да се събере в пълен състав, включително Victoria Beckham, за специално изпълнение по време на коронацията. 

Церемонията ще се състои в Уестминстърското абатство в Лондон на 6-и май. Сред съпътстващите събития през празничния уикенд, удължен и с почивен понеделник (8-и май), има концерт и лазерно светлинно шоу в замъка Уиндзор. 

Новини