Benedict Cumberbatch в новия филм на Wes Anderson по разказ на Роалд Дал

15 септември 2023
Benedict Cumberbatch
Снимка от YouTube screenshot

Benedict Cumberbatch влиза в ролята на богат лондонски ерген в трейлъра на предстоящия кратък филм на Wes Anderson "The Wonderful Story of Henry Sugar" ("Невероятната история на Хенри Шугър". 

Продукцията е базирана на сборника с кратки разкази "Невероятната история на Хенри Шугър и още шест други" на прочутия писател на истории за деца Роалд Дал. Премиерата на филма на Anderson се състоя в рамките на кинофестивала във Венеция извън конкурсната програма и получи четириминутни овации от публиката. Лентата ще се появи по Netflix на 27-и септември. 

Историята на Хенри Шугър е вдъхновена от реалната история на пакистанския мистик и фокусник Куда Букс. Хенри е комарджия, който научава изкуството на медитацията с надеждата, че това ще му помогне да чете картите. В 37-минутната пастелна адаптация на Anderson участват още Ben Kingsley, Richard Ayoade, Dev Patel, Ralph Fiennes и Rupert Friend. Това е вторият филм на режисьора по творба на Дал след "Фантастичният мистър Фокс" от 2009 г. 

Anderson каза, че вече бил започнал да снима филма, когато разбрал, че семейството на Роалд Дал е продало правата за екранизацията на всичките му творби, включително "Хенри Шугър", на Netflix.

Новини