Benedict Cumberbatch ще участва във филма за Bob Dylan

21 май 2023
Benedict Cumberbatch
Снимка от Facebook

Benedict Cumberbatch ще изиграе американската фолк легенда Pete Seeger в предстоящия биографичен филм за Bob Dylan, "A Complete Unknown". В главната роля ще бъде звездата от "Дюн" Timothée Chalamet.

Новината съобщи режисьорът James Mangold в Кан, където представи новия си филм "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата". 

Работата по биографичната лента за Dylan ще започне през август. Monica Barbaro от "Топ Гън: Маверик" ще се превъплъти в певицата Joan Baez. Elle Fanning също ще участва, но нейната роля засега не се разкрива. 

“Това е един невероятен период от американската култура и историята на младия, 19-годишен Bob Dylan, който пристига в Ню Йорк с два долара в джоба и за три години се превръща в световна сензация. Първо е приет с отворени обятия в семейството на фолк музиката в Ню Йорк и след това, разбира се, някак ги изпреварва, като постига невъобразима слава. Това е много интересна истинска история за един много интересен момент от американската сцена", сподели преди време Mangold. 

Филмът се базира на книгата на Elijah Wald от 2015 г. "Dylan Goes Electric".  

Ролята на Cumberbatch в продукцията вероятно ще е голяма, също както и самият Seeger оказва огромно влияние на младия Dylan, като му помага да подпише първия си договор и да развие активизма си. 

Mangold по-рано каза, че във филма Chalamet със сигурност ще използва собствения си вокал за музиката на Dylan.

Новини