Bernie Taupin насърчава сър Elton John за нов албум

Текстописецът е изпратил на музиканта десетки песни с голям потенциал, които очакват вниманието му

04 ноември 2020
social
Снимка от facebook

Bernie Taupin продължава да окуражава сър Elton John да работи по нов албум.

Дългогодишният музикален партньор на музикалната легенда, който е участвал в създаването на някои от най-големите му хитове, включително "Rocket Man", "Tiny Dancer" и "Don’t Go Breaking My Heart", разкри, че Elton планирал да работи по някои вече готови песни, докато бил в Австралия, където имаше концерти.

В интервю за сп. "Rolling Stone" Bernie каза: ”Пратих му някъде 16 или 18 неща, когато беше в Австралия. Оригиналният план беше той да започне да работи по тях докато е там, защото имаше много свободно време между шоутата от турнето му в Австралия и Нова Зеландия. Това обаче така и не се случи".

70-годишният автор на текстове обаче е убеден, че когато 73-годишната музикална икона напише нотите на пианото, песните, които му е изпратил ще станат "много специални". Taupin смята, че предвид отложеното турне и пандемията, приятелят му ще има достатъчно време за създаване на нов музикален материал.

Сър Elton John не е издавал нов албум след "Wonderful Crazy Night" от 2016 г. Въпреки това обаче не е спирал да работи по различни съвместни проекти, като последно участва в "Sine From Above" на Lady Gaga и "The Pink Phantom" на Gorillaz.

Новини