Beyoncé поведе кънтри вълната с “Cowboy Carter”

29 март 2024
Beyonce
Снимка от Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Дивата Beyoncé издаде дългоочаквания си кънтри албум “Cowboy Carter”. Впечатляващи 27 нови песни, събрани в проект, който ще влезе в историята, не само заради нетипичния за изпълнителката кънтри стил. С обявяването на албума, Beyoncé пусна двата чисто нови сингъла - “Texas Hold Em” и “16 Carriages”, като първият се превърна в абсолютен световен хит само за дни, а с него певицата стана първата чернокожа жена оглавявала класацията Hot Country Songs на Billboard.

“Cowboy Carter” (act ii) е своеобразно продължение на албума „Renaissance“ (act i), който излезе през 2022 г. Няколко от песните вече приковаха вниманието в платформи като Spotify. По-специално феновете са впечатлени от парчето - "Jolene".

Съдържание:

 1. Ameriican Requiem 
 2. Blackbiird
 3. 16 Carriages
 4. Protector
 5. My Rose
 6. Smoke Hour ★ Willie Nelson
 7. Texas Hold Em
 8. Bodyguard
 9. Dolly P
 10. Jolene
 11. Daughter
 12. Spaghettii
 13. Alliigator Tears 
 14. Smoke Hour II
 15. Just for Fun
 16. II Most Wanted
 17. Levii’s Jeans
 18. Flamenco
 19. The Linda Martell Show
 20. Ya Ya
 21. Oh Louisiana
 22. Desert Eagle
 23. Riiverdance
 24. II Hands II Heaven
 25. Tyrant
 26. Sweet ★ Honey ★ Buckin’
 27. Amen

Селекцията от песни е създадена, за да отдаде почит на Chitlin Circuit - консорциум от места за представления в САЩ, които са подкрепяли чернокожи изпълнители по време на ерата на сегрегацията. Темата за чернокожите изпълнители в кънтри музика е сред най-повдиганите, след като стана ясно, че Queen Bay е избрала да твори именно в този жанр. В Instagram по-рано този месец дивата написа, че през годините се е чувствала отритвана не веднъж от кънтри общността в Щатите. С проекта “Cowboy Carter” Beyoncé руши стереотипи, утвърждавани с десетилетия.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини