Beyoncé поведе кънтри вълната с “Cowboy Carter”

29 март 2024
Beyonce
Снимка от Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Дивата Beyoncé издаде дългоочаквания си кънтри албум “Cowboy Carter”. Впечатляващи 27 нови песни, събрани в проект, който ще влезе в историята, не само заради нетипичния за изпълнителката кънтри стил. С обявяването на албума, Beyoncé пусна двата чисто нови сингъла - “Texas Hold Em” и “16 Carriages”, като първият се превърна в абсолютен световен хит само за дни, а с него певицата стана първата чернокожа жена оглавявала класацията Hot Country Songs на Billboard.

“Cowboy Carter” (act ii) е своеобразно продължение на албума „Renaissance“ (act i), който излезе през 2022 г. Няколко от песните вече приковаха вниманието в платформи като Spotify. По-специално феновете са впечатлени от парчето - "Jolene".

Съдържание:

  1. Ameriican Requiem 
  2. Blackbiird
  3. 16 Carriages
  4. Protector
  5. My Rose
  6. Smoke Hour ★ Willie Nelson
  7. Texas Hold Em
  8. Bodyguard
  9. Dolly P
  10. Jolene
  11. Daughter
  12. Spaghettii
  13. Alliigator Tears 
  14. Smoke Hour II
  15. Just for Fun
  16. II Most Wanted
  17. Levii’s Jeans
  18. Flamenco
  19. The Linda Martell Show
  20. Ya Ya
  21. Oh Louisiana
  22. Desert Eagle
  23. Riiverdance
  24. II Hands II Heaven
  25. Tyrant
  26. Sweet ★ Honey ★ Buckin’
  27. Amen

Селекцията от песни е създадена, за да отдаде почит на Chitlin Circuit - консорциум от места за представления в САЩ, които са подкрепяли чернокожи изпълнители по време на ерата на сегрегацията. Темата за чернокожите изпълнители в кънтри музика е сред най-повдиганите, след като стана ясно, че Queen Bay е избрала да твори именно в този жанр. В Instagram по-рано този месец дивата написа, че през годините се е чувствала отритвана не веднъж от кънтри общността в Щатите. С проекта “Cowboy Carter” Beyoncé руши стереотипи, утвърждавани с десетилетия.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини