Beyonce триумфира на наградите "Грами"

Taylor Swift е първата изпълнителка с три грамофончета за "Албум на годината"

15 март 2021
social
Снимка от БТА

Beyonce вече е изпълнителката с най-много награди "Грами" в историята, след като в неделя вечерта изпревари Alison Krauss, която държеше рекорда досега.

На 63-ото издание на годишните награди на американската звукозаписна академия Beyonce получи цели три грамофончета, с които вече има 28. Тя спечели в категориите за най-добро ар-енд-би изпълнение за "Black Parade", за най-добро музикално видео за "Brown Skin Girl", от което е част и деветгодишната ѝ дъщеря Blue Ivy, и за най-добра рап песен за участието ѝ в "Savage" на Megan Thee Stallion. 

Taylor Swift грабна приза за албум на годината с колекцията "Folklore". 31-годишната Swift стана първата изпълнителка, която взима наградата за албум на годината за трети път. 

Наградата за запис на годината отиде при Billie Eilish за "Everything I Wanted”. 

Американската певица H.E.R. получи "Грами" в категорията песен на годината. 23-годишната изпълнителка взе наградата за песента си "I Can't Breathe", написана в отговор на протестите Black Lives Matter в САЩ миналото лято. 

Наградата "Грами" за най-добър нов изпълнител получи рапърката Megan Thee Stallion. 26-годишната звезда от Тексас беше наградена и за рап изпълнение за парчето "Savage" с участието на Beyonce. 

Церемонията по връчването на годишните музикални награди "Грами" на американската звукозаписна академия започна без традиционния "червен килим" заради ограниченията, наложени поради пандемията от коронавирус. Хибридната церемония включваше както изпълнения на живо, така и предварително записани, и се проведе без обичайното многолюдно присъствие на изпълнители и представители на звукозаписната индустрия. Още преди началото станаха известни някои от носителите на наградите тази година. Предварителните призове бяха обявени онлайн. 

Въпреки очакванията на мнозина южнокорейските мегазвезди BTS не успяха да станат първата к-поп група с "Грами". Те отстъпиха пред Lady Gaga и Ariana Grande, които получиха приза в категорията за най-добро изпълнение на поп дуо или група за сингъла си "Rain on Me".

Новини