Miley Cyrus ще пее на наградите "Грами"

03 Февруари 2024
Мiley Cyrus
Снимка от Sony Music/ Вирджиния Рекърдс

Miley Cyrus e сред изпълнителите, които тази неделя ще пеят на сцената на наградите "Грами". Певицата ще изпълни един от най-големите си хитове, който беше и сред най-слушаните песни на 2023 г., “Flowers”.

Cyrus има и голям шанс да си тръгне от церемонията с отличие, защото е номинирана в 6 категории (най-много номинации в кариерата ѝ) - песен, запис и албум на годината, а също и за поп вокален албум, най-добро солово поп изпълнение и най-добро поп изпълнение от дует или група за “Thousand Miles” с Brandi Carlile. През 2015 г. Miley получи номинация за поп вокален албум за "Bangerz". 

Написана след развода ѝ с актьора Liam Hemsworth, „Flowers“ отбеляза първия хит номер едно на певицата и текстописец от 10 години. Парчето, декларация за независимост, се появява в осмия ѝ албум "Endless Summer Vacation" и е пуснато рекордните 96 милиона пъти през първата седмица в Spotify. Песента се задържа начело на американската класация Billboard Hot 100 осем последователни седмици.

Нейният хит ще бори за "Грами" срещу „Worship“ на Jon Batiste, „Not Strong Enough“ на boygenius и „On My Mama“ на Victoria Monét. Също така се конкурира с „Vampire“ на Olivia Rodrigo, „What Was I Made For?“ на Billie Eilish от саундтрака на "Барби", баладата на SZA „Kill Bill“ и оглавявилата класациите „Anti-Hero“ на Taylor Swift.

Шоуто тази година ще включва музикални и от Dua Lipa, Joni Mitchell, Burna Boy, Billie Eilish, Luke Combs, Travis Scott, Olivia Rodrigo и Billy Joel, който се завръща на сцената на наградите за първи път от над 20 години. U2 също ще участват с изпълнение, излъчвано пряко от залата "Сферата" в Лас Вегас. 

Burna Boy, към когото ще се присъединят Brandy и 21 Savage, ще бъде първият афробийт изпълнител, който ще пее на церемонията в неделя. Tracy Chapman, която не е имала публични изяви от години, също ще се появи на сцената, за да изпее своя хит „Fast Car“ в дует с кънтри звездата Luke Combs. Миналата година той се превърна в сензация с кавър на нейната песен.

Феновете се надяваха, че на церемонията ще пее и Beyoncé, но неин представител отхвърли слуховете за това. Те се появиха, след като австралийско предаване съобщи, че звездата ще пее в памет на Tina Turner на шоуто.

Според последните информации Taylor Swift също няма да участва в музикалната част на най-важната вечер в музикалната индустрия. 

На сцената обаче ще излязат много знаменитости, сред тях Meryl Streep, Oprah Winfrey, Lionel Richie, Christina Aguilera, Lenny Kravitz, Maluma и Mark Ronson, които ще връчват награди в категориите. 

Beyoncé не е номинирана за "Грами" тази година, но миналата година тя влезе в историята на церемонията. Звездата спечели 4 награди - за най-добър денс/електронен запис за “Break My Soul”, за традиционно R&B изпълнение с “Plastic Off the Sofa”, най-добра R&B песен за “Cuff It” и най-добър денс/електронен албум за "Renaissance" - и постави нов рекорд за най-много спечелени награди "Грами" в историята на церемонията, общо 32.

Новини