Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Без "синя" и "зелена" зона в София до края на март
Без
Снимка: БГНЕС
Без "синя" и "зелена" зона в София до края на март Понеделник, 16.03.2020 г., 13:54 ч. Мярката влиза в сила от утре, 17-и март

Столичната община временно спира плащането за паркиране в „синя“ и „зелена“ зона. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова във Фейсбук. Целта е да се осигури по-голяма социална дистанция в битката с настъпването на COVID-19 у нас. 

Отменям временно почасовото платено паркиране в „синя“ и „зелена“ зони. Мярката ще важи от 17-и до 29-и март, като в случай на голямо натоварване и липса на ред, ще направим допълнителни промени“, пише Фандъкова. 

Столичната община въвежда и още мерки – всички карти за пътуване в градския транспорт на хора с увреждания, които изтичат на 29-и март, ще бъдат автоматично удължени без да е необходимо отиване до пункт на Центъра за градска мобилност. 

На всички метростанции е въведена организация за напомняне на пътниците да спазват по-голяма дистанция един от друг. Всички превозни средства на градския транспорт се дезинфекцират. 

Моля всички софиянци, да спазват ограниченията и препоръките на Националния щаб и Министерството на здравеопазването. Да, промените се отразяват на живота ни, но имат за цел да го запазят. Благодаря на всички за усилията, заедно ще се справим“, пише още столичният кмет.

Коментари