Billie Eilish и Dua Lipa са в краткия списък за номинациите за "Оскар"

22 декември 2023
Dua Lipa
Снимка от БГНЕС

Billie Eilish, Dua Lipa и Olivia Rodrigo са в така наречения кратък списък за наградите "Оскар". 

Вчера от академията обявиха кратките списъци с евентуални претенденти за награди в 10 категории, включително "най-добра оригинална песен към филм" и "оригинална музика към филм". 15 песни попаднаха в първата категория, включително трите изпълнения от филма "Барби", които бяха предложени за евентуална номинация. Това са "Dance The Night" на Dua Lipa, "What Was I Made For?" на Billie Eilish и "I’m Just Ken" на Mark Ronson и Andrew Wyatt в изпълнение на актьора Ryan Gosling.

В списъка са също песента на Olivia Rodrigo за "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии", "Can’t Catch Me Now", "Am I Dreaming?" от "Спайдърмен: През Спайди-вселената", "Quiet Eyes" на Sharon Van Etten от филма "Минали животи" на Celine Song, и дори Wes Anderson за неговия принос за "Dear Alien (Who Art In Heaven)", написан заедно с Jarvis Cocker за саундтрака на "Астероиден град".

Краткият списък за оригинална музика към филм включва работата на Ludwig Göransson и John Williams за озвучаването съответно на "Опенхаймер" и "Индиана Джоунс и Реликвата на съдбата". Сред потенциалните номирани тук са и колекциите с музика за филма "Клети създания", "Барби" и "Опенхаймер". 

Окончателният списък с номинираните ще бъде обявен на 23 януари 2024 г. Церемонията по връчване на наградите "Оскар" ще се състои на 10-ти март, а Jimmy Kimmel ще бъде водещ за втори пореден път. 

Новини