Billie Eilish с нов смел ход в музиката - "Hit Me Hard and Soft"

17 май 2024
Billie Eilish
Снимка от Animato Music / UMG

Billie Eilish отпразнува с пост в социалните мрежи премиерата на третия си албум "Hit Me Hard and Soft".

22-годишната певица сподели в Instagram клипче, в което е заедно с брат си и музикален партньор Finneas в звукозаписното студио, написа:

"с @finneas вложихме толкова много в този албум и никога, никога, никога не съм обичала нещо толкова много. Надяваме се да го харесате почти толкова. Обичам ви много!".

26-годишният Finneas също сподели клипче от записите с Billie и написа:

"Този албум е най-хубавото нещо, в създаването на което някога съм участвал, а имаше толкова много ситуации по време на работата, когато си мислехме, че никога няма да го завършим и нямахме идея какво правим, това само показва, че когато си вътре в нещата просто трябва да продължиш да плуваш, защото можеш да видиш океана, само когато стигнеш до брега... Наистина се надявам да го харесате, всичко, което правим, е с мисъл за вас, защото дължим всичко на вас - благодаря ви за страхотната работа/живот". 

Третият албум на Billie Eilish е точно такъв, какъвто подсказва заглавието му. С 10 оригинални и различни по жанр парчета, "Hit Me Hard and Soft" пътува през огромен и експанзивен аудио пейзаж, потапяйки слушателите в пълния спектър от емоции. Истинска кинематографична, разнообразна и цялостна творба, която Eilish смята за „семейство от песни“ и предназначена да бъде слушана от началото до края. Тя се завръща към по-мрачния, театрален тон на дебютния си албум, но с новооткрита увереност и майсторство, които гледат към нови звукови хоризонти. В него има изненадващи среди, в които никога преди не сме чували Eilish - струнен квартет, поп-рок от 80-те, електронна музика от епохата на „indie sleaze“ и клубна атмосфера от края на 90-те.

„Имам чувството, че този албум съм аз“, казва Eilish пред Rolling Stone за корицата си от май 2024 г. „Целият този процес се усещаше така, сякаш се връщам към момичето, което бях. Скърбях за нея", добави тя. „Търсех я във всичко и сякаш тя беше претопена от света и медиите. Не си спомням кога си отиде. В този албум има идеи, които са отпреди пет години, има минало, което много ми харесва“.

Изданието следва две срещи за безплатно слушане на албума в Ню Йорк и Лос Анджелис, на които бяха запълнени всички 16 000 места в Barclay Center в Бруклин и 13 500 места в Kia Forum в Лос Анджелис. Фенове излязоха и в AMC Theaters в Северна Америка, където имаха възможност да отпразнуват албума и да го чуят от начало до край преди официалната му премиера.

Албумът е наличен във всички дигитални платформи и в рамките на непрекъснатите усилия за намаляване на отпадъците и борба с климатичните промени, всички физически формати са изработени от 100% рециклируеми материали. По-рано този месец Billie Eilish обяви и турне в подкрепа на записа. Северноамериканската част започва през септември и ще продължи до края на декември. През февруари 2025 г. Billie ще се срещне с публиката в Австралия, а след това и с феновете си в Европа, Великобритания и Ирландия.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини