Billie Eilish обяви екологично световно турне

30 април 2024
Billie Eilish
Снимка от БГНЕС

Billie Eilish наскоро обяви, че ще издаде нов албум, а сега съобщи, че ще го промотира и със световно турне. 

Графикът на обиколката "Hit Me Hard And Soft" (по името на албума) включва 81 дати за концерти в Северна Америка, Австралия и Европа, с начало през септември. Европейската част ще започне през април 2025 г.

В интервю за сайта Billboard Billie каза, че следващото ѝ турне ще бъде най-екологичното досега и тя се е свързала с група за опазване на околната среда, за да ѝ помогнат да го организира с мисъл за природата. 

Билетите за шоуто ще се продават от 3 май. 

Billie е известна с това, че подкрепя каузи за борба с климатичните промени и още за турнето си през 2022 г. обеща то да бъде щадящо за природата, като си постави за цел то да елиминира повече вредни емисии, отколкото произвежда. 

Сега тя си партнира със същата организация, която ѝ помогна тогава, и която популяризира екологични решения в музикалната индустрия. Сред предвидените мерки за опазване на природата е намаляване на пластмасовите изделия за еднократна употреба, предлагане на растителни храни, както и даряване на част от приходите за проекти за опазване на околната среда. 

При обявяването на новия си албум певицата също така уточни, че при производството на физическите копия са използвани рециклирани материали. "Hit Me Hard And Soft" ще излезе на 17 май. Billie също така съобщи, че няма да издава сингли предварително, защото иска феновете да чуят новата ѝ музика "наведнъж". 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини