Бивша асистентка обвини Vin Diesel в сексуален тормоз

22 декември 2023
Vin Diesel
Снимка от БГНЕС

Бивша лична асистентка на американския актьор Vin Diesel съди звездата от "Бързи и яростни", обвинявайки го в сексуален тормоз по време на снимките на петата част на франчайза през 2010 г.

Представители на актьора, чието истинско име е Mark Sinclair, засега отказват коментар на обвиненията. 

В иска Asta Jonasson твърди, че актьорът я е притиснал към стената, докато се е самозадоволявал сексуално. Освен това тя подава иск за неправомерно уволнение, като твърди, че компанията му я е уволнила часове след предполагаемото нападение.

В иска на бившата асистентка, който е подаден в Лос Анджелис на 21-ви декември, се твърди, че сексуалното насилие е станало в хотел в Атланта по време на снимките на филма "Бързи и яростни 5". В иска се казва, че 56-годишният Sinclair я е надвил физически в хотелския си апартамент и е "пренебрегнал ясните изявления на г-жа Jonasson, че не е съгласна", докато я е опипвал.

В иска се казва, че само няколко часа след "инцидента" с нея се свързала сестрата на актьора Samantha Vincent - която ръководи продуцентската му компания One Race Films - и тя е била уволнена. Асистентката също така съди сестрата на актьора и неговата продуцентска компания.

"Беше ѝ ясно, че е уволнена, защото вече не е полезна - Vin Diesel я е използвал, за да изпълни сексуалните си желания", се твърди в иска.

В него се добавя: "Г-жа Jonasson се чувстваше безпомощна, самочувствието ѝ беше сринато и тя постави под въпрос собствените си умения и дали една успешна кариера ще изисква от нея да търгува с тялото си, за да напредне".

Бившата асистентка твърди също, че друг ръководител от компанията ѝ е направил неприлично предложение в същия хотел няколко дни преди инцидента със Sinclair.

В допълнение към сексуалния тормоз искът ѝ включва претенции за дискриминация по полов признак, незаконно отмъщение, емоционален стрес и неправомерно прекратяване на трудовия договор.

Новини