Björn Ulvaeus: ABBA може никога повече да не бъдат видени заедно публично

24 юни 2024
ABBA
Снимка от БГНЕС

Звездата на ABBA Björn Ulvaeus призна, че колегите му от групата може никога повече да не бъдат видени заедно публично.

Музикантът наскоро се събра с Benny Andersson, Agnetha Fältskog и Anni-Frid Lyngstad, за да получат орден от крал Карл Густав XVI от шведското кралско семейство за приноса им към музиката.

Говорейки в шведски подкаст Björn призна, че той и колегите му, и четиримата вече в 70-те си години, са стигнали до момента, в който осъзнават, че дните им заедно може да са преброени.

„Стояхме там тихо, приемайки този орден от ръката на краля и той каза няколко думи. Беше много тиха и много елегантна церемония. На публични места вече се виждаме много рядко, но и четиримата, разбира се, бяхме там. А след това Frida ми каза: „Това може да е последният повод“. Помислих за това след церемонията и ми стана тъжно, но ние не ставаме по-млади“.

Междувременно все по-често се говори за това, че музикантите са на крачка да подпишат доста скъп договор и шоуто им с аббатарите - „ABBA Voyage“ да започне да се представя и в Лас Вегас. По-рано беше съобщено, че групата, която тази година празнува 50 години от победата си на Евровизия с "Waterloo", е обсъждала с няколко големи хотела да пренесе шоуто си в САЩ, където то ще бъде първото по рода си.

След старта през май 2022 г. концертите, в които шведската супергрупа е представена от цифрови аватари, в момента се провеждат ексклузивно в "ABBA Arena" в Стратфорд, Източен Лондон. Мястото е специално създадено за шоуто и предлага 360-градусово потапящо изживяване.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини