Борим се за спасението на душите ни с „Екзорсистът: Вярващият“

14 октомври 2023
Екзорсистът
Снимка от Forum Film Bulgaria

От  фаталния петък, 13 октомври, пет десетилетия след премиерата на абсолютната класика на Уилям Фридкин Заклинателят, демоничното зло се завръща в киносалоните с Екзорсистът: Вярващият, който ще обладае сетивата ни и ще ни постави пред ужасяващ избор.

Ексклузивно видео ни отвежда зад кулисите на смразяващата продукция, където режисьорът Дейвид Гордън Грийн (трилогията Хелоуин), легендарната носителка на „Оскар“ Елън Бърстин, която се завръща към емблематичната си роля на Крис Макнийл, и останалата част от актьорския екип разкриват любопитни подробности за историята, разглеждаща различните проявления на вярата и уязвимостта на родителите на деца, станали жертва на обладаване, сведения за каквито има в почти всяка култура и религия. Във фокуса на филма, разбира се, попада и енигматичната церемония на екзорсизма, която в Екзорсистът: Вярващият приема наистина трагична и страховита форма. 

След смъртта на бременната си съпруга по време на земетресението в Хаити преди 12 години Виктор Филдинг (носителят на „Тони“ и номиниран за „Оскар“ Лесли Одъм Джуниър -  Една нощ в Маями, Хамилтън) отглежда сам дъщеря им Анджела (Лидия Джует, Добри момичета).

Но когато Анджела и нейната приятелка Катрин (Оливия Маркум) изчезват в гората и се връщат три дни по-късно без никакъв спомен за случилото се с тях, това отприщва верига от събития, които ще принудят Виктор да започне вледеняваща игра със злото и воден от ужаса и отчаянието си, да потърси единствения жив човек, който е бил свидетел на нещо подобно преди: Крис Макнийл.

Новини