Брад Пит: "Добре дошла, Мария"

Мария Бакалова не спечели "Оскар", но получи признание от холивудската звезда

26 април 2021
social
Снимка от БТА

Мария Бакалова не успя да спечели Оскар на 93-ата церемония на наградите в Холивуд, но получи признание от сцената от Брад Пит, който връчваше наградата в нейната категория.

Той я приветства с думите "Добре дошла, Мария", оприличи я на Мерилин Монро и заяви, че ще бъде голяма звезда някой ден.

Мария Бакалова блестеше на червения килим в бяла рокля на Louis Vuitton, комбинирана със стилни бижута от Moussaieff Jewels. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Maria Bakalova (@mariabakalovaofficial)

Българката беше номинирана за "Поддържаща женска роля" за участието си в "Борат 2", но призът отиде при корейската актриса Юн Йо-Джонг за филма „Минари".

"Оскар" за главна женска роля получи Франсис Макдормънт за "Земя на номади".

При мъжете - най-добър актьор е сър Антъни Хопкинс за "Бащата". На 83 години той стана най-възрастният актьор, отличен с "Оскар".

Даниел Калуя получи "Оскар" за най-добър поддържащ актьор, изпълнявайки едната от двете главни роли - на лидера на Черните пантери Фред Хамптън, във филма "Юда и черният месия".

Фаворитът за златните статуетки "Земя на номади" триумфира тази нощ и получи "Оскар" за най-добър филм, както и за режисура. Американската режисьорка от китайски произход Клои Чжао стана първата азиатка и едва втората жена след Катрин Бигълоу, удостоена с приза за режисура.

Наградата за най-добър международен филм беше присъдена на "Още по едно" на датския режисьор Томас Винтерберг с Мадс Микелсен в главната роля.

В категорията за анимация беше отличена продукцията "За душата" на студио "Пиксар".

Новини