Брад Пит с изложба на скулптури

Той представи таланта си във Финландия

20 септември 2022
social
Снимка от БГНЕС

В първата в историята на актьора публична изложба на изкуство, Брад Пит представи свои скулптури в музей на изкуството край езеро във Финландия. Намиращ се в третия по големина финландски град Тампере, американската звезда, който е до голяма степен самоук, за първи път представя скулптурите си пред публика, съобщиха от музея за изкуство „Сара Хилден“.

Скулптурите на Пит бяха показани от самия актьор в събота като част от по-голяма изложба на британския художник Томас Хаусаго, заедно с керамична серия на музиканта Ник Кейв.

"За мен и Ник това е нов свят и първото ни влизане в него", каза Пит пред финландската телевизия Yle на церемонията по откриването.

Творбите на Пит включват гипсово пано, "изобразяващо престрелка", и серия силиконови скулптури във формата на къща.

Неочакваното посещение на 58-годишния актьор изненада Финландия, тъй като участието му в изложбата не беше предварително обявено.

Освен че скулптурите на Пит се показват за първи път, изложбата е дебют на Хаусаго в скандинавските страни. Решението да включи в изложбата си приятелите си Кейв и Пит е повлияно от пандемията и "събитията в личния живот на Хаусаго".

Новини