Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Брайън Мей обвини месоядните за пандемията
Брайън Мей обвини месоядните за пандемията
Снимка: БГНЕС
Брайън Мей обвини месоядните за пандемията Четвъртък, 16.04.2020 г., 16:55 ч. Китаристът на Queen следва вегански режим на хранене от началото на годината

Легендата на Queen Брайън Мей обвини хората, които ядат месо за разпространението на коронавируса. Направи го в интервю за New Music Express.

„Тази пандемия изглежда идва от хората, които ядат животни и вече е все по-ясно, че яденето на месо не е най-доброто нещо за здравето ни“, коментира китаристът, който от началото на 2020 г. следва вегански режим. „Вече виждаме повечето от последствията от това как яденето на животни ни постави на колене като вид. Мисля че е време да преосмислим света си по начин, по който не засягаме други живи същества“, допълни той.

Само ден по-рано, легендата на The Beatles Пол Макартни също се изказа в тази посока, но даже още по-крайно, обвинявайки китайските открити пазари за източник на всички зарази. Той дори ги описа като средновековни.

"Изглежда че САРС, птичи грип и всякакви други зарази, които ни връхлетяха са дошли от тези пазари… и за какво е всичко това? Тези твърде средновековни практики? Трябва да ги преосмислят“, заяви Макартни.

Брайън Мей обаче твърди, че не желае да проповядва веганство. „За мен това е експеримент. Дълго време бях част от кампании за опазването на животните, но в същото време продължавах и аз да ги ям. Да стана веган беше лично решение и не искам да го проповядвам, но сега виждаме много от последиците от яденето на месо“, обясни легендата.

Той гостува на NME по повод новия сингъл „Get Up“, който продуцира и записа с лондонската банда King’s Daughters. “Усещам тази песен като невероятно лечебна”, описа я китаристът. „Песента носи позитивни емоции и си помислихме, че ако има подходящо време да я издадем, то това е точно сега“, допълни той.

Мей е записал соло за „Get Up“, което препраща към култовото му изпълнение на “God Save The Queen” от 2002 г. на покрива на Бъкингамския дворец по повод златния юбилей на Елизабет Втора. Този път обаче Брайън е записвал на покрива са собствената си къща в Кенсингтън.

10% от приходите от сингъла отиват за благотворителност. Те ще се преведат по сметката организацията за ментално здраве Mind, които ще помагат на хората да се преборят с психичните проблеми от пандемията.

Коментари