Brian May и Kerry Ellis носят надежда с "Panic Attack 2021"

Музикантите пуснаха нова версия на песента си от 2017 г.

29 март 2021
social
Снимка от facebook

Brian May записа песен с британската актриса и певица Kerry Ellis. Новата им колаборация се казва "Panic Attack 2021 (It’s Gonna Be All Right)".

Двамата са работили заедно няколко пъти през годините, а през 2017 г. излезе и съвместния им албум "Golden Days".

Именно от него е взето и преработено новото парче, така че да кореспондира с настоящата ситуация в света и да внесе малко позитивизъм в пандемията. "Panic Attack 2021" е описана като "безкомпромисно позитивна нова песен" и "смела преработка" на оригинала "It’s Gonna Be All Right (The Panic Attack Song)".

“В края на 2020-а витаеше усещането, че може би сбогуването с тази година ще донесе избавление от пандемията и ще започне нова ера на надежда", обясни May и добави "За съжаление, след доста тихата и ограничена Коледа, Новата година настъпи с осъзнаването, че страданията на човечеството вероятно ще се влошат още преди ситуацията да се подобри".

“Kerry и аз осъзнахме, че песента "The Panic Attack" се носи потенциално ново значение за буквално милиони хора по света, у които расте усещането за паника. Във Великобритания определено се чувствахме сякаш са ни измамили с пожеланието за щастлива нова година. Затова искахме да отбележим случая по напълно реален и прозрачен начин", заяви китаристът на Queen.

Ellis пък изрази вълнението си от това да започне новата година с песен, изпълнена с надежда.

"Да направим "Panic Attack 2021" по време на локдауна имаше своите предизвикателства, но в същото време имаше и нещо много красиво в това. Музиката носи могъща сила и е наистина невероятно колко много можеш да създадеш въпреки ограниченията. Надявам се тази песен и видеото към нея да донесат на хората поне толкова надежда и радост, колкото на нас с Brian, докато работихме по нея", споделя още актрисата, която работи в сферата на музикалния театър.

Новини