Британците си избраха любим коледен филм

А също и любим коледен герой и любим екранен Дядо Коледа

30 ноември 2022
social
Снимка от кадър YouTube

“Сам вкъщи” беше избран за любим коледен филм от британците. 

Продукцията от 1990 г. събра 19% от гласовете на жителите на Великобритания, участвали в проучване на верига киносалони, направено преди празничния сезон. Забавната история на малкия Кевин, забравен от семейството си у дома, победи в състезанието за предпочитанията на британците други две класически комедии - “Елф” с Will Ferrell и “Наистина любов”, които получават съответно 14% и 13% от вота и се наредиха на второ и трето място. 

В изключително оспорваната надпревара за любим герой от коледен филм обаче героят на Macaulay Culkin загуби от Бъди Хобс на Ferrell, който е предпочетен от всеки пети анкетиран. Кевин Макалистър остава на второ място със 17%, а на трета позиция с 15% е Джон Маклейн от “Умирай трудно”.

В класацията на актьорите, изиграли на екрана Дядо Коледа, превъплъщението на покойния Richard Attenborough в римейка на “Чудото на 34-а улица” от 1994 г. получи симпатиите на 26% от британците. 

Kurt Russell е втори с резултат 20%. Той беше Добрият старец в “Коледни хроники” от 2018 г. 18% от гласовете и третото място получи Tom Hanks за озвучаването на Татко Коледа в анимацията “Полярен експрес”. 

Един от всеки петима запитани британци пък твърди, че “Умирай трудно” не е коледен филм, сочат още резултатите от проучването. 

Британската верига киносалони, която е направила анкетата, планира прожекции на тематични филми до Коледа, защото е установила, че гледането на коледни продукции е едно от любимите неща на британците по празниците.  

Новини