"Сам вкъщи" е любимият коледен филм

"Умирай трудно" е на четвърто място в предпочитанията за празничния сезон

25 декември 2021
social
Снимка от кадър YouTube

"Сам вкъщи" е любимият коледен филм на британците. Празничната продукция с Macaulay Culkin от 1991 г. събва 35% от гласовете в ново проучване. На второ място е "Елф" с 26%, а "Наистина любов" заема почетното трето място с 23%.

Въпреки че и до днес дебатът дали "Умирай трудно" е коледен филм продължава, екшънът с Bruce Willis се нарежда на четвърто място в предпочитанията на британците с 21% гласували за него, а британската анимационна класика "Снежният човек" завършва челната петица с 20%.

Проучването показва още, че британците ще гледат средно по 8 коледни филма тази година. 79% от анкетираните пък са заявили, че ще гледат дори 15 празнични продукции.

Макар очевидно да обичат коледните филми, 27% от запитаните признават, че спорят с останалите членове на семействата си за това какво да гледат в празничните дни за Рождество.

Проучването е направено от британска медийна компания по повод пускането на нова платформа, която трябва да помогне на зрителите да изберат какъв филм или сериал да гледат.

Останалите филми в топ 10 са "Животът е прекрасен", "Чудото на 34-та улица", "Сам вкъщи 2", "Коледна песен" и "Коледната песен на мъпетите".

Новини