The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Британците лъжат средно по 4 пъти на ден
Британците лъжат средно по 4 пъти на ден Неделя, 04.04.2010 г., 12:17 ч. Британците казват средно по четири лъжи на ден или почти 1500 всяка година, пише „Дейли телеграф"

Британците казват средно по четири лъжи на ден или почти 1500 всяка година, пише „Дейли телеграф".

Най-популярната лъжа е да кажеш, че нямаш сигнал на мобилния телефон, като един от всеки четири заявяват, че често прибягват до тази дребна лъжа. Според изследване втората най-честа лъжа е „Нямам пари в брой в себе си", а третата „Всичко е наред, добре съм". Следват: „Изглеждаш прекрасно", „Радвам се да те видя", „Ще ти звънна", Ние сме просто добри приятели", „Трябва скоро да се видим", „Идвам", „Не, не изглеждаш дебела отзад в тези дрехи", както и „Не ти се сърдя", „Трафикът беше ужасен", „Разбира се, че те обичам", Не карах толкова бързо" и др.

Един от всеки шест мъже признава, че е твърде вероятно да излъже съпругата или приятелката си поне по два пъти на ден.

Един от трима британци са лъгали за теглото си, а една четвърт от запитаните - за дълговете, които имат. Почти четвърт пък са казвали на партньора си, че изглежда добре, без наистина да го мислят. Повече от 40% от жените пък лъжат за това колко наистина струват новите им дрехи.

Три четвърти от хората смятат, че жените са по-добри лъжци. Според изследването 46% от момичетата са били хванати в лъжа в сравнение с 58% от мъжете.

Източник: Агенция Кросс

Коментари