Britney Spears е написала "Everytime" за аборта си през 2000 г.?

18 октомври 2023
Britney Spears
Снимка от instagram.com/britneyspears

Феновете на Britney Spears спекулират дали песента ѝ "Everytime" съдържа препратки към аборта, който е направила през 2000 г.

41-годишната певица разкри в новите си мемоари, че е забременяла от Justin Timberlake по време на връзката им, но е прекъснала бременността.

Spears и Timberlake бяха тийнейджъри, когато излизаха заедно между 1999 и 2002 г.

Откъси от предстоящите мемоари на Spears, „Жената в мен“, разкриват, че Timberlake „не е искал да става баща“.

В текст от книгата, публикуван от сп. People, певицата казва също: "Беше изненада, но за мен не беше трагедия. Обичах Justin толкова много. Винаги съм очаквала един ден да имаме семейство".

Тя разкри, че е направила аборт в края на 2000 г., когато е била на 18 или 19 години, и че процедурата е "едно от най-мъчителните неща", които е преживявала.

Една година след като двойката се раздели, Spears издаде албума си "In the Zone", третият сингъл от който беше "Everytime" - балада, която беше необичайна на фона на някои от нейните по-ранни, по-оптимистични издания.

Някои фенове се върнаха назад във времето, за да преразгледат текста на песента и сега смятат, че той представлява извинение към нероденото бебе, а не както досега се смяташе, че звездата скърби за края на връзката си с Timberlake.

„И всеки път, когато те виждам в сънищата си, виждам лицето ти, ти ме преследваш. Предполагам, че имам нужда от теб, скъпи“, се пее в припева на песента.

Britney е съавтор на баладата заедно с Annet Artani, докато музикалното видео, издадено през 2004 г., е режисирано от David LaChapelle.

В клипа певицата се дави във ваната в хотелската си стая и след това се появява като призрак в болницата, докато лекарите се опитват да върнат живота в тялото ѝ. На съседното легло жена получава новороденото си бебе. Досега тези кадри се смяташе, че показват как един живот свършва, но започва друг. Заради разкритието за аборта сега феновете смятат, че сцената показва как бебето, от което Britney се е отказала, се ражда от друга майка. 

Засега Timberlake не е коментирал поредното скандално разкритие, което Spears направи откакто съдът премахна попечителството над нея.

Той често е критикуван заради хита "Cry Me A River", който излезе малко след раздялата им през 2002 г. Според някои с нея Justin e използвал връзката им за печалба, а края на отношенията им - за да популяризира музиката си. В клипа на песента има и жена, която е двойничка на Britney. 

Artani по-рано заяви, че "Everytime" на Spears е нейният отговор на "Cry Me A River".

Новини