Cate Blanchett танцува лудо в новото видео на Sparks

05 март 2023
Cate Blanchett Sparks
Снимка от YouTube screenshot

Поп-рок дуото Sparks привлече един от най-големите таланти в Холивуд за клипа към новия си сингъл. 

Групата издаде заглавната песен от предстоящия си албум “The Girl Is Crying in Her Latte” и в центъра на видеото към нея е Cate Blanchett. Актрисата е облечена в ярко жълт костюм и с червени слушалки в центъра на празно бяло пространство. Зад нея от едната страна е Ron Mael на маса с чаша кафе, а Russell е седнал на висок стол. На всяко изпяване на припева на парчето Blanchett започва да танцува. 

Братята Mael разказаха как се е стигнало до това кинозвездата да участва в клипа: “Срещнахме Cate Blanchett миналата година в Париж на наградите "Сезар" без да подозираме, че година по-късно една от най-великите актриси в днешно време (и прекрасна личност!) ще бъде така добра да се съгласи да покаже танцовите си умения в първото видео за новия ни албум "The Girl Is Crying in Her Latte". Мечтите наистина се сбъдват. Ще спим доволни тази нощ, защото занапред ще можем да се хвалим, че сме снимали филм с Cate Blanchett!”. 

"The Girl is Crying in Her Latte" е 26-ият албум на Sparks и ще излезе на 26-и май. Предишният "A Steady Drip, Drip, Drip" се появи през 2020 г. През лятото групата ще промотира новата колекция с турне в Северна Америка. 

За Blanchett това е второ участие в музикален клип след видеото на “The Spoils” на Massive Attack през 2016 г. Звездата очаква с трепет наградите "Оскар" следващата седмица, където е номинирана за най-добра актриса за изпълнението си във филма "Тар". Ако спечели, това ще бъде нейната трета статуетка от Академията - тя спечели "Оскар" в същата категория за участието си в "Син жасмин" на Woody Allen от 2013 г., както и за поддържаща роля в "Авиаторът" на Martin Scorsese от 2004 г., където партнира на Leonardo DiCaprio.

Новини