Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Честит празник на блондинките!
Честит празник на блондинките!
Снимка: dama.bg
Честит празник на блондинките! Неделя, 31.05.2020 г., 09:46 ч. Култът към блондинките се създава от киноиндустрията и особено от Холивуд в средата на 20 век

31 май е официален Международен ден на блондинките от 2006 г. насам, когато е връчена за пръв път наградата "Диамантено токче".

Тя е престижно отличие за русокоси дами, които са успели в живота, а историята познава редица проспериращи блондинки. Сред тях са Мерилин Монро, Мадона, Джоан Роулинг, принцеса Даяна и много други.

Смята се, че първата блондинка в историята на човечеството e древногръцката богиня Афродита, чиито златисти къдрици били подарък от самия Зевс.

В наши дни много мъже са убедени, че блондинките са най-красивата част от нежната половина на човечеството. В много страни отношението към блондинките е социокултурен феномен, основаващ се на различието и на приписваните качества.

Според биолози естествените блондинки ще изчезнат от Земята през 2202 г. А последната блондинка ще се роди във Финландия, където живеят най-много русокоси мъже и жени. Биолозите обясняват прогнозите си с това, че светлият ген е рецесивен, а тъмният е доминантен. Ако брюнет сключи брак с блондинка, децата им най-вероятно ще са с тъмни коси.

Справедливо или не, блондинките се смятат за по-привлекателни, но и по-глупави от останалите жени (особено относно математическото мислене).

Има множество вицове в повечето западни култури на тази тема, включително и на български.

Из дневника на Мари "Блондито" от един морски круиз:
"Първи ден – подготвих всичко за круиза и се вълнувам.
Втори ден – круизът започна. Видях делфини и китове. Срещнах капитана – много импозантен мъж...
Трети ден – днес се къпах в басейна. Капитанът ме покани да обядвам на неговата маса. Джентълмен...
Четвърти ден – капитанът ме покани в каютата си. Вечеря на свещи, шампанско... Помоли ме да преспя при него. Отговорих му, че няма шанс, омъжена съм...
Пети ден – вечерта наминах в бара. Капитанът ме почерпи няколко питиета. Отново поиска да спи с мен. Заплаши ме, че ако откажа ще потопи лайнера...
Неделя – вече за 10-и път спасявам 1500 души!"

Коментари