Chris Rock коментира открито ситуацията с шамара на Оскарите

05 март 2023
Oscar slap
Снимка от БГНЕС

Година след скандала с шамара на Оскарите, Chris Rock коментира открито ситуацията с Will Smith в предаването си на живо по Netflix, озаглавено “Selective Outrage”. 

“Всички знаете какво се случи с мен, как бях цапардосан от Suge Smith… и хората ме питат “Болеше ли?”. ОЩЕ боли. “Summertime” ми звъни в ушите”, казва комикът в шоуто си. 

Rock обаче е категоричен, че няма да го видим да плаче по телевизията: “Не съм жертва, никога няма да ме видите да плача пред Oprah или Gayle [King]... Понесох удара като [Manny] Pacquiao”.

Колкото до това дали го е заболяло от удара, Rock каза следното: “Will Smith е доста по-голям от мен, не сме един размер. Will Smith снима филми без риза. Мен не сте ме виждали без риза. Ако в някой филм ми правят сърдечна операция, нося пуловер. Will Smith игра Muhammad Ali във филм, мислите ли, че съм се явявал на кастинг за тази роля? Аз играх Pookie в “New Jack City”. Дори в анимация този човек е по-голям. Аз съм зебра, той е акула”. 

Комикът разкри още, че дори заглавието на шоуто му е вдъхновено от шамара, като каза “Will Smith практикува “избирателен гняв”.

Rock обясни препратката си към епизода на предаването “Red Table Talk” на Jada Pinkett Smith, с участието на съпруга ѝ: “Неговата съпруга спеше с приятеля на сина си. Обикновено не говоря за такива неща… Нямам идея защо двама талантливи хора ще направят такава глупост. На всички нас са ни изневерявали. Никой от нас обаче не е бил интервюиран от човека, който ни е изневерил по телевизията… Тя го нарани много повече, отколкото аз него”. 

След това интервю Rock се опитал да се обади на Smith и да му изкаже съчувствието си, но той не вдигнал телефона. Комикът каза също, че всички медии и известни предавания са се подигравали на Smith заради интервюто и добави “Но кого удари той? Мен”.

Rock намекна също, че лошите му отношения със семейство Smith датират още от 2016 г., когато той отново е водещ на церемонията, въпреки че Pinkett Smith призова за бойкот заради липсата на расово разнообразие сред номинираните: “Тя каза, че трябва да се откажа, защото Will не получи номинация за филма “Concussion”.

И продължи: “Обичам Will Smith, цял живот… той прави страхотни филми. Подкрепял съм го цял живот. И сега гледам “Еманципация”, за да видя как го бият”. 

Rock обясни също така, че не е направил нищо след шамара, защото има родители: “Моите родители ме научиха: Не се бий пред белите хора”. 

В началото на шоуто си Rock говори за “избирателното възмущение” на обществото: “Казват, че думите нараняват. Това обаче го казват хора, които никога не са ги цапардосвали в лицето. Думите нараняват, когато са написани на тухла”. Комикът уточни, че говори за онези хора, които пускат песните на Michael Jackson, но не и на R. Kelly. “Едно и също престъпление, просто единият има по-хубави песни”, изтъкна комикът. И продължи с шеги за това, че най-силно в САЩ хората са пристрастрастени към това, да им се обръща внимание, после говори и за абортите, Beyoncé, клана Kardashians и дори за Meghan Markle. 

Rock подложи на съмнение интервюто на Markle пред Oprah Winfrey преди няколко години: “Не потърси ли тези хора в Google? Как така не е знаела? Та това е кралското семейство. Те са първородните расисти. Те са измислили колониализма”.

Шоуто по Netflix се излъчваше на живо и беше най-голямата публична изява на Rock след инцидента на Оскарите миналата година. 

Новини

Джъстин Тимбърлейк одобри представянето на съпругата си Джесика Бийл на Met Gala

преди 2 часа Джъстин Тимбърлейк одобри представянето на съпругата си Джесика Бийл на Met Gala

Враждата между Taylor Swift и Scooter Braun е тема на документален филм

преди 5 часа Враждата между Taylor Swift и Scooter Braun е тема на документален филм

Amy Winehouse получи посмъртно наградата BRIT Billion

преди 21 часа Amy Winehouse получи посмъртно наградата BRIT Billion

Документалният филм за Cyndi Lauper вече има трейлър и дата за премиера

преди 22 часа Документалният филм за Cyndi Lauper вече има трейлър и дата за премиера

Charli XCX е писала песни за нов албум на Britney Spears

преди 24 часа Charli XCX е писала песни за нов албум на Britney Spears

ИИ заблуди и майката на Katy Perry със снимка от бала Мет Гала

преди 44 часа ИИ заблуди и майката на Katy Perry със снимка от бала Мет Гала

Звездите показаха „Градината на времето“ на бала Мет Гала

преди 46 часа Звездите показаха „Градината на времето“ на бала Мет Гала

Мария Илиева и Графа са сред специалните гости на концерта на D2

преди 48 часа Мария Илиева и Графа са сред специалните гости на концерта на D2

Отбелязваме Гергьовден и Деня на храбростта и празник на Българската армия

преди 3 дни Отбелязваме Гергьовден и Деня на храбростта и празник на Българската армия

Почина актьор от "Титаник" и "Властелинът на пръстените"

преди 3 дни Почина актьор от "Титаник" и "Властелинът на пръстените"

Ed Sheeran е готов с нова музика, но няма да я пусне скоро

преди 4 дни Ed Sheeran е готов с нова музика, но няма да я пусне скоро

Честваме Възкресение Христово

преди 4 дни Честваме Възкресение Христово