За първи път след шамара Will Smith прие лично награда

02 март 2023
Will Smith
Снимка от БГНЕС

Will Smith държа благодарствена реч на наградна церемония за първи път след скандала с шамара на Оскарите миналата година. 

Актьорът прие отличието “Пътеводна светлина” на Асоциацията на афроамериканските филмови критици за участието във филма за робството “Еманципация” на режисьора Antoine Fuqua. 

Smith заяви, че продукцията означава много за него и благодари на хората и компаниите, които са помогнали за осъществяването на проекта: “Искам да благодаря на Асоциацията. Искам да благодаря на всички вас, които сте в тази стая, за това, че пазите нашите истории живи. Искам да благодаря и на Apple, защото първо бюджетът беше един. После се промени. И после още веднъж. И отново, и отново. И те дори не мигнаха. Това беше първият път в кариерата ми, когато чувам от компания да каже, че историята е по-важна от това колко струва да бъде осъществена…”.

Преди церемонията Smith каза пред сайта Deadline, че се радва на завръщането си, както и на работата по четвъртото продължение на филма “Лоши момчета”. Добави, че с екипа са като семейство и изрази задоволството си от факта, че за първи път му се случва да снима четвърто продължение на филм. 

Новини