Съдят Мартин Скорсезе за измама

17 май 2023
Фортитюд
Снимка от Youtube Screenshot

Срещу Мартин Скорсезе и неговата продуцентска компания Sikelia Productions Inc. е заведено дело, пише Bloomberg. Ищецът е компанията Op-Fortitude Ltd. Тя е специално създадена, за да продуцира филм за "Операция Фортитюд".

Op-Fortitude Ltd твърдят, че през януари 2022 г. Скорсезе и Sikelia Productions Inc. Са се съгласили да им помогнат да съберат звезден актьорски състав в замяна на аванс от 500 000 долара и 500 000 долара, които ще им бъдат платени по-късно.

"През 15-те месеца от подписването на споразумението Скорсезе не е направил нищо, за да улесни производството на филма, и не е отговорил на опитите на Op-Fortitude да се свърже с него", цитира Bloomberg исковата молба.

Op-Fortitude Ltd. иска обезщетение от поне 500 000 долара, съдебни разноски и допълнителни глоби. От фирмата заявиха, че представителите на режисьора са протакали, убеждавайки ги да не прекратяват договора и твърдейки, че Скорсезе продължава да иска да участва в производството на филма. През март компанията изпраща писмо за прекратяване на договора и възстановяване на парите.

Новини