Christina Applegate прекратява кариерата си

09 Февруари 2023
Christina Applegate
Снимка от БГНЕС

Christina Applegate намекна за прекратяване на кариерата си заради заболяването множествена склероза. 

Пред вестник “Los Angeles Times” звездата каза, че вероятно предстоящата церемония за наградите на актьорската гилдия ще е последната ѝ изява като актриса. Applegate е номинирана за актриса в комедиен сериал. 

В интервюто звездата, която наскоро приключи работа по последния сезон на поредицата “Ти си мъртъв за мен”, казва също, че не може да си представи вече да става в 5 сутринта и да прекарва над 12 часа на снимачната площадка. Споделя дори, че за нея е трудно да гледа последния сезон на сериала заради начина, по който изглежда в него. Признава също, че заради лекарствата и липсата на движение е качила близо 20 килограма и не се чувства като себе си. 

“В някакъв момент успях да превъзмогна егото си и осъзнах колко прекрасен продукт за телевизия е това. Всички сцени, в които не участвам, са толкова забавни за гледане”, казва актрисата. 

По отношение на бъдещето, звездата от “Женени с деца” каза, че работи по озвучаване на много неща, за да осигури прехраната на дъщеря си и за да имат покрив над главата. 

Applegate разкри, че е диагностицирана с множествена склероза през август 2021 г. Болестта, която засяга мозъка и гръбначния стълб, се проявява със симптоми като слабост в краката и тялото, умора, нарушения в говора, загуба на зрението и замайване. 

Миналата година Christina Applegate получи звезда на Алеята на славата в Холивуд и на церемонията се придвижваше с бастун. 

Новини