Чуйте първото демо на “Back to Black”

Mark Ronson публикува откъс с необработените вокали на Amy Winehouse

04 юни 2022
social
Снимка от БГНЕС

Mark Ronson сподели как е композирал музиката на “Back to Black” и първият демо запис с вокалите на Amy Winehouse. 

Продуцентът публикува клипче в TikTok, в което разказва за работата си с покойната певица. 

“Amy дойде в студиото ми, точно тук, и това беше първата ни среща, и аз веднага я обикнах, а тя ми пусна страхотна музика от 60-те, а после си тръгна; а аз се вдъхнових и измислих тази част на пианото”, обяснява Ronson и демонстрира популярния откъс от “Back to Black”.

“На следващия ден тя дойде отново и написа този невероятен текст, който надраска в задната стая”, добавя диджеят, а след това пуска и първия запис с необработените вокали на Amy.  

@markronson #stitch with @ruben.tt ♬ original sound - Mark Ronson

Малко по-късно Ronson отговори на коментар на почитателка, която се възхищава на гласа на Winehouse, като добави още един малък откъс от записа и написа “Още малко демо магия от Кралицата”.

@markronson Reply to @_catdeluca ♬ original sound - Mark Ronson

“Back to Black” е водещият сингъл и заглавна песен от последния и най-високо оценяван от критиците албум на Winehouse, който излезе през 2006 г. С него тя спечели “Грами” за най-добър поп вокален албум и беше номинирана в категорията “албум на годината”. 

Ronson е продуцент и на други известни парчета от колекцията, сред които  “Rehab”, “Love is a Losing Game” и “Wake Up Alone”.

Winehouse почина в Лондон от алкохолно натравяне през 2011 г.

 

Новини