Coldplay изпълниха кавър на "Everybody (Backstreet’s Back)"

17 юли 2023
Coldplay
Снимка от БГНЕС

Coldplay изпълниха кавър на хита на Backstreet Boys "Everybody (Backstreet’s Back)" по време на концерта си в Гьотеборг, Швеция. 

Шоуто се състоя на стадиона "Gamla Ullevi" на 9-и юли и групата изненада публиката с популярното парче на американските им колеги, издадено през 1997 г. По чисто съвпадение през същата година в Лондон се сформират Coldplay. Клипчета в социалните мрежи показват как фронтменът Chris Martin започва да свири на пиано мелодия, а после и запява, а феновете се присъединяват към него, веднага разпознали един от най-големите хитове на Backstreet Boys.

Кавърът стана толкова популярен, че стигна до изпълнителите на оригинала, които толкова са го харесали, че споделиха видео от изпълнението на Martin в акаунта си в Instagram и заявиха, че за тях е чест. 
 

"Everybody (Backstreet’s Back)" е написана от Max Martin и покойния Denniz Pop, и вероятно изпълнението на концерта е било в тяхна чест, защото в началото на кариерата си Coldplay също работят с шведските легенди.

На първия си концерт в Гьотеборг, който се състоя на 8-и юли, Coldplay почетоха по специален начин и Elton John във връзка с финала на неговото прощално турне "Farewell Yellow Brick Road". 

 

Новини