Президентът на Филипините ядоса феновете на Coldplay

22 януари 2024
Coldplay
Снимка от БГНЕС

Президентът на Филипините си навлече критики заради решението си да отиде на концерт на Coldplay с хеликоптер. 

Световното турне на бандата в подкрепа на последния им албум "Music Of The Spheres" продължава и както е известно, от групата правят всичко възможно то да бъде максимално щадящо за околната среда. Обиколката започна през март 2022 г. от Южна Америка, премина през САЩ и Великобритания и се премести в Азия и Австралия миналата година. 

Миналия петък Coldplay свириха пред публика във Филипините, като сред присъстващите на концерта бяха президентът Фердинанд Маркос - младши и съпругата му. Двамата обаче пристигнали за шоуто с хеликоптер, което предизвика сериозно недоволство онлайн, защото това противоречи на екологичните цели на турнето на групата. 
 

В отговор от администрацията на президента обясниха, че причината за това е сигурността на лидера на страната. Според изявлението над 40 000 души са пътували за концерта, което е създало сериозен трафик, а това пък представлявало потенциална опасност за президента. 

Миналата година Coldplay публикуваха данни за турнето си, които показаха, че с различните си екологични инициативи групата е намалила наполовина въглеродния си отпечатък. 

Новини