Coldplay отново ще обикалят Европа през 2024 г.

20 юли 2023
Coldplay
Снимка от БГНЕС

Турнето на Coldplay "Music Of The Spheres" е едно от най-големите през последните години и феновете в Европа ще имат още възможности да видят историческото шоу, ако до момента не са имали тази възможност. Групата обяви нови дати за Стария континент през лятото на следващата година. 

Настоящата част от европейската обиколка започна през май и завърши тази седмица в Нидерландия. 

Сега, заради огромния интерес и вълната от позитивни мнения на почителите за концертите, бандата съобщи, че ще направи още една, трета по ред, обиколка на Европа през юни, юли и август следващата година. 

Според графика Coldplay ще изнесат първите си концерти досега в Гърция, Румъния и Финландия, ще посетят за първи път и Будапеща след предишната им изява там през 2008 г. Музикантите ще свирят за първи път от повече от 20 години и в Рим - последният им коцнерт там беше през 2003 г. Обиколката ще завърши с две вечери в Дъблин в края на август. 

Предварителната продажба на билети стартира на 25-и юли, а официалната - на 28-и юли. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Coldplay (@coldplay)

Наскоро Масачузетският технологичен институт съобщи, че по техни данни турнето "Music Of The Spheres" на Coldplay е генерирало с 47% по-малко въглеродни емисии от предишната им обиколка в периода 2016-2017 г. Бандата си постави амбициозни цели по отношение на грижата за природата още при обявяването на турнето и продължава да работи усилено, за да подобри резултатите си. 

Новини