Coldplay ще ни накарат да се влюбим в новата им песен

21 юни 2024
Coldplay
Снимка от Orpheus Music/Warner Music/Anna Lee

Coldplay издадоха официално първия сингъл от предстоящия си нов албум. Песента "feelslikeimfallinginlove" създава усещане за еуфорията на любовта и определно има потенциал да вълнува феновете по време на грандиозните концерти на групата. Това вече се доказа по време на "пробно" изпълнение на парчето по време на шоуто на бандата в Унгария. 

Песента, както и предстоящия десети музикален проект на Coldplay "Moon Music", са продуцирани от Max Martin, известен с работата си с Taylor Swift, The Weeknd и Katy Perry. Продължението на хитовия запис на групата "Music Of The Spheres" ще излезе на 4 октомври.

От колекцията ще има ограничено количество бройки, собственоръчно подписани от музикантите. Изданията на физически носител са изработени изцяло от рециклирани материали. 

Остава несигурно дали "Moon Music" ще бъде последният албум в дискографията на Coldplay. Още през 2021 г. се заговори за това, че обичаната група планира да спре да издава нови албуми от 2025 г. 

Следващата седмица през уикенда Chris Martin и компания ще се превърнат в първите музиканти, които ще бъдат хедлайнери на фестивала "Гластънбъри" за пети път, като ще свирят на основната сцена Пирамидата. Досега те са били начело на афиша на събитието през 2002, 2005, 2011 и 2016 г.

Спирката им на фестивала е част от продължителното им турне "Music Of The Spheres", което наскоро се превърна в едно от най-устойчивите по отношение на въздействието върху природата турнета в историята.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини