Coldplay съобщиха кога излиза "Moon Music"

17 юни 2024
Coldplay
Снимка от БГНЕС

След като миналата седмица обявиха, че ще ни зарадват с нов синъл, Coldplay съобщиха и кога ще излезе новия им албум. 

Десетото заглавие в дискографията на групата е "Moon Music" и е продуцирано от Max Martin. Премиерата ще бъде на 4 октомври, информираха от бандата днес, а както вече е известно, първата песен от него "feelslikeimfallinginlove" ще чуем още този петък, 21 юни.

В неделя на концерта си в Будапеща Chris Martin и компания възнаградиха фенове за топлото посрещане, като изпълниха новия си сингъл за първи път. Преди това музикантите пуснаха кратки откъси от парчето в социалните мрежи, както и тийзър на клипа.

В изявление на групата за новия албум се казва, че са положили значителни усилия физическите копия на "Moon Music" да са подчинени на целите им за опазване на природата. При изработката са използвани рециклирани пластмасови бутилки, събрани като отпадък след употреба. Според съобщението CD версията ще бъде първата в света, издадена на EcoCD - създадено от 90% рециклиран поликарбонат.

"Moon Music" е продължение на хитовия албум на Coldplay от 2021 г. "Music Of The Spheres", който също е продуциран от Max Martin и който даде заглавието на суперуспешното им турне. Обиколката започна през март 2022 г. от Коста Рика и ще приключи тази година през ноември в Нова Зеландия.

Magic - Музиката, която обичаш

Новини