Да инсценираш убийство, за да не бъдеш убит наистина

Не е на филм. Истина е

20 Февруари 2023
FBI
Снимка от БГНЕС

Милионер от американския щат Калифорния е използвал тайните служби, за да инсценира собственото си отвличане и убийство, спасявайки се от убиец, съобщи "New York Post". 41-годишният Нинус Малан и любовницата му били събудени в шест часа сутринта. На вратата се появили агенти на ФБР. Служителите на разузнаването заявили, че се подготвя неговото убийство. Те предложили да инсценират убийство и да скрият него и приятелката му за известно време, за да го спасят от убиеца.

След известно обмисляне милионерът се съгласил. Агентите конфискували цялата електроника на Малан и му забранили да се обажда на роднините и адвокатите си. След това мъжът и любовницата му били отведени в хотел в град Сан Диего. Двойката била заключена в стаята си и била поставена под охрана. Телевизорът и телефонът били предварително изнесени от стаята.

Оказало се, че бизнес партньорът на Малан - Салам Разуки, с когото милионерът работел от 10 години и се съдел за собственост върху недвижими имоти, е замислил да го убие. В заговора за отвличането и убийството му са участвали подчинените на Разуки Силвия Гонзалес и Елизабет Жоес. Те решават да наемат наемен убиец, който да отвлече Малан, да го отведе в Мексико и да го убие.

Новини