Дадоха зелена светлина на "Жената чудо 3"

Само няколко дни след премиерата на второто продължение в кината в Северна Америка

29 декември 2020
social
Снимка от facebook

Компанията Warner Bros. даде зелена светлина на "Жената чудо 3", дни след като "Жената чудо 1984" тръгна по кината в САЩ. И третото продължение на хитовата продукция ще бъде под режисурата на Patty Jenkins и с актрисата Gal Gadot в главната роля.

Премиерата на "Жената чудо 1984" в Северна Америка едновременно на стрийминг платформа и по кината беше точно в деня на Коледа и оглави празничния бокс офис с приходи от 16,7 милиона долара. Разбира се, това е изключително скромна сума за този период от годината и за продукция от подобен мащаб, но на фона на пандемията и затворените кина в САЩ (само 35% от киносалоните в страната работят), резултатът е доста добър.

За сравнение през 2019 г. "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" спечели повече от 32 милиона долара само за първия ден на Коледа.

"Жената чудо 1984" събра допълнително 19,4 милиона долара от международните пазари, където излезе седмица по-рано. Досега приходите от продукцията са 85 милиона долара в световен мащаб.

Студиото предизвика критики с решението си да пуска премиерите си и на стрийминг платформа, и в кината.

Universal Pictures пуснаха "Новини от света" с Tom Hanks само в кината. Студиото се договори с разпространителите премиерните му продукции да се въртят на голям екран максимум 17 дни и след това да се излъчват на видео до поискване. "Новини от света" спечели 2,4 милиона долара от кината в САЩ.

Новини