Деца пресъздават концерта "Voyage" на ABBA в "Little Things"

Първият коледен сингъл на шведската група има благотворителна цел

03 декември 2021
social
Снимка от кадър YouTube

ABBA представиха видеото на техния първи коледен сингъл "Little Things". Празничното изпълнение е от новия албум на шведските легенди "Voyage" и е описано като "нежно отражение на радостта в коледната сутрин и времето за семейството в този период от годината".

Всички приходи от коледната песен ще бъдат дарени на Глобалния фонд за защита на децата на УНИЦЕФ. В изявление от групата заявиха: “Смятаме, че е невъзможно да елиминираме бедността, без да дадем власт на жените. Затова подкрепяме усилията на УНИЦЕФ за защита на момичетата от сексуално насилие и за това да им се даде повече сила чрез Глобалния фонд за защита на децата. Ние правим точно това в продължение на години с нашата песен "Chiquitita" и сега решихме да дадем на УНИЦЕФ подарък за Коледа под формата на втора песен: "Little Things" от нашия албум "Voyage"".

В клипа на песента, който беше разпространен днес, група деца се вдъхновяват от дигитализацията на членовете на групата и цялостния процес по подготовката на техните виртуални концерти. С много работа и старание, те сами правят костюми, хореография и цялостна визия за шоуто си, с което се явяват на училищно съзтезание за таланти.

ABBA ще представят своята версия на шоуто през 2022 г. в специално изградена за целта концертна зала в Олимпийския парк в Лондон. През ноември беше пуснат трейлър на предстоящото събитие. 

Новини