Издават биография на Charlie Watts

Книгата за покойния барабанист на Rolling Stones е одобрена от семейството му и колегите му от бандата

01 юли 2022
social
Снимка от БГНЕС

Официална биография на покойния барабанист на Rolling Stones, Charlie Watts, която е одобрена както от бандата, така и от семейството му, се очаква през есента.

“Charlie’s Good Tonight: The Authorised Biography of Charlie Watts” ще включва уводни думи от Mick Jagger и Keith Richards, както и от бившия мениджър и продуцент на бандата Andrew Loog Oldham.

Книгата е написана от автора и водещ Paul Sexton, който следи кариерата на Stones от над 30 години. В биографията ще има нови интервюта с Jagger, Richards и Ronnie Wood, както и с членове на семейството му, приятели и колеги, които “ще нарисуват портрет на иначе доста “затворения” барабанист”. Watts почина на 24 август 2021 г. на 80 г.

“Нашият скъп приятел Charlie Watts не беше просто фантастичен барабанист, но и прекрасен човек. Той беше забавен и щедър, и човек с отличен вкус и ни липсва ужасно много”, се казва в изявление на Rolling Stones. 

Sexton добавя: “Един добър приятел на Charlie ми каза, че той е човек, който е много лесно да обичаш. За четвърт век съм имал безброй пъти удоволствието да бъда в неговата компания по различни поводи и мога да потвърдя това твърдение с цялото си сърце”. Авторът казва също, че за него е голяма чест да напише биографията му. 

“Charlie’s Good Tonight: The Authorised Biography of Charlie Watts” ще излезе на 11-и октомври. В книгата ще има и непоказвани досега снимки на музиканта, предоставени от неговите най-близки хора. 

“Моят баща беше изключително скромен и много дискретен човек извън сцената, който пазеше и защитаваше личното си време у дома с нас”, казва дъщерята на барабаниста Seraphina. “Останахме дълбоко трогнати от вълната от любов и подкрепа от неговите фенове, когато почина. Радваме се и сме благодарни, че именно Paul, който е интервюирал баща ми много пъти през годините, и който моят татко много харесваше и уважаваше, е човекът, който пише тази специална книга за този специален човек”.

 

Новини