На 80 години почина Charlie Watts

Не се съобщава каква е причината за смъртта на барабаниста на Rolling Stones

24 август 2021
social
Снимка от twitter

Барабанистът на легендарните Rolling Stones, Charlie Watts, който е част от групата повече от половин век, е починал тази сутрин в Лондон, съобщи неговият говорител. Музикантът беше на 80 години, а причината за кончината му не се разкрива.

В изявление на говорителя на бандата и на барабаниста се казва: “С неописуема тъга съобщаваме за смъртта на нашия обичан приятел Charlie Watts. Той си отиде спокойно в болница в Лондон днес, заобиколен от семейството си. Charlie беше любим съпруг, баща и дядо, а също и член на Rolling Stones и един от най-великите барабанисти от своето поколение. Молим да уважите личното пространство на семейството му, членовете на бандата и близките му приятели в този тежък момент".

В началото на месеца Watts внезапно се оттегли от предстоящото турне на Stones в САЩ, което по-рано беше отложено заради пандемията. Тогава беше обяснено, че той трябва да се възстанови след неуточнена, но успешна медицинска процедура.

Почти през цялата си кариера в групата Watts беше в сравнително добро здраве. През 2004 г. той беше диагностициран с рак на гърлото, но се излекува напълно, а през 80-те се пребори с наркотична зависимост.

В социалните мрежи фенове и знаменитости изразиха скръбта си от новината. Сред тях беше и колегата му от Beatles, Ringo Starr. 

Сър Elton John написа в Twitter: "Много тъжен ден. Charlie Watts беше най-добрият барабанист. Най-стилният мъж и душата на компанията". 

Watts е член на Stones от януари 1963 г., когато се присъединява към Mick Jagger, Keith Richards и Brian Jones в прохождащата им група. Почитател на джаза, Watts им помага, заедно с Beatles, да привлекат масовата публика към рокендрола през 60-те години на миналия век, с класики като "(I Can't Get No) Satisfaction", "Jumpin' Jack Flash", "Get Off My Cloud" и "Sympathy for the Devil".

Charlie влиза в Залата на славата на рокендрола през 1989 г. заедно с Rolling Stones. През 2016 г. списание "Rolling Stone" го нарежда на 12-о място в списъка на Стоте най-велики барабанисти в историята.

След себе си музикантът оставя съпруга, дъщеря и внучка. 

Новини